Salaam aleikom.

Ja, nu är vi där igen. Det är bara några dagar kvar av denna månad som verkade så väldigt lång när den började. Hade du gjort upp planer för allt du ville hinna med, eller hoppades du bara klara dig igenom de långa, varma dagarna? Om du hade planerat att hinna med mycket men inte gjort det, misströsta inte! Det kanske inte var realistiskt att hinna med allt du ville. Gör nya planer för de sista dagarna, eller välj ut något av dina mål och koncentrera dig på det. Känns det svårt att hinna med att ge bönen extra tid nu när nätterna är korta? Tänk då på att fastedagarna blivit kortare sedan Ramadan började och nätterna lite längre. Kanske du kan ägna några minuter åt att be några extra rakat innan det är dags för Fajr-bönen?

Som jag nämnt tidigare kan jag inte fasta i år av hälsoskäl. Det hade varit skönt att orka mer, att bjuda hem fler på iftar t ex. De här långa dagarna gör det inte lättare heller, om man ska arbeta dagen efter har man mindre lust att gå hem till någon sent på kvällen. Ett par gånger har vi haft en gäst hemma i alla fall, hamdulillah! De närmaste dagarna avstår jag från att planera inför, liksom Eid. Vi får ta varje dag som den kommer. Det kan kanske i sig vara nyttigt, att inte planera allt i förväg.

 

DSCN0717Druvor i svärmors trädgård.