E-postmeddelandena droppar in litet då och då på konvertitakutens mailadress. Någon undrar om vi kan hjälpa till att skaffa fram en konvertit att gifta sig med. Ibland kommer en liten beskrivning med, typ ”trevlig kille, ser bra ut, vältränad och har jobb och bra familj” Denne utomordentligt fantastiske snubbe söker alltså hjälp av vilt främmande personer på nätet för att få tag på – en konvertit! Har många gånger funderat över vad de tror att de ska få om de gifter sig med en konvertit. Ja, och om de tror att alla konvertiter följaktligen bär på liknande egenskaper. I övrigt är kravspecifikationen ganska tunn. Ibland någon åldersangivelse, ibland önskemål om inga barn eller ett generöst ”barn inga hinder”.

Visst raggar det lite varstans, men varför, varför vill man just ha en konvertit? Man vill så gärna ha en konvertit så att man slänger ut frågan till helt okända och man verkar prioritera det över allting annat. Märk väl! Det är inte andra konvertiter som skriver, då hade jag förstått bättre om man t.ex söker någon med en liknande bakgrund. Men annars, varför är det så intressant att ”få en konvertit”? Missförstå mig rätt, men jag får en olustkänsla. En känsla av att det där konvertit står för någonting som lite grand liknar när man väljer ett varumärke eller ras på kattungen man köper. Det luktar objektifiering.

Konvertitakuten sysslar inte med datingservice. Jag ser helt enkelt inte att jag kan ta ansvar för det. Men skulle någon vända sig till mig och säga att han säker en trevlig troende syster, då skulle jag känna mig mycket mer positivt till honom än om han säger att han ”vill ha en konvertit”. Tankar, någon?