Ja något motsvarande finns ju inte riktigt på svenska eftersom julen är så central och ingen minoritetsreligions högtid uppmärksammas så som de gör i USA. Anyway.

För konvertiter kan julen vara en tuff tid då barndomens minnen ställs mot den nya religionen. De som följer de lärde som anser att man strikt ska hålla sig ifrån allt vad jul heter riskerar att få ganska mycket negativa reaktioner. Balansera buden om familjeorientering med att bara fira de två eid är inte alltid det lättaste. Tips om hur det kan sluta lyckligt mottages tacksamt av redaktionen.

Jag följer personligen en mer öppen tolkning som menar att konvertiter ska kunna besöka sin familj under ickemuslimska högtider. Vad ni andra bör välja tänkte jag nu inte ha någon synpunkt på i dag utan bara konstatera att det är mysigt med ljus och att jag är sugen på glögg. Det fanns ingen i affären utan identifierbar mängd alkohol och därför köpte jag svart vinbärssaft och glöggkryddor och hoppas brygden på spisen kommer att smaka gott. Njut av årstiden.  Klart slut.

image