Season’s greeting gott folk!

 

Nu är det dags igen för den årliga julpaniken som utbryter lite varstans på sociala media där muslimer samlas. Å ena sidan menar vissa med emfas att julen är stor haram. Man ska enligt någon jämföra ett ”god jul” med att gratulera någon till att ha mördat. Å andra sidan finns där muslimer som deltar i julfirandet utan betänkligheter och för att balansera upp så finns dessutom  lärde som menar att man kan besvara en julhälsning och man kan besöka ickemuslimska grannar och familj på julen. Konvertitakuten är inte här för att tala om för dig vad du ska göra. Du kan hitta lärde som ger olika utlåtanden om hur man ska göra till jul om man har ickemuslimska närstående och vi väljer inte åt dig vilken lärd som du ska följa. Det vi vill tala om är däremot att viss julångest och dilemman till julhelgen är någonting som du absolut inte är ensam om.

Låt ialla fall inte det bli jobbigare och mer energikrävande att inte fira jul med stor emfas än det var att fira jul förr om åren. Spara dina nerver från nätdebatten. Var rädd om dig och njut av lediga dagar, du som har ledigt från jobb eller studier!

För kvinnor: gå gärna med i vårt forum så får du möjlighet att prata med andra konvertiter som förstår din situation och hur det kan kännas.