Någon mer som funderat kring det enorma intresset för att diskutera muslimska kvinnors kläder? Enorma mängder tid och energi går åt till att prata rätt och fel, bra och dåligt och framförallt att bli upprörd över oliktänkande.

Jag har i dagarna sett en artikel om Iman Aldebe som designar kläder som hon kallar muslimskt mode. Både rasister och arga muslimer har gått igång, och det har gått så långt som till allvarliga hot. För kläders skull. Rimligt? Vem har rätten att bestämma hur kvinnor ska se ut? Är det många som hyser tvivel om att vuxna kvinnor kan klä sig själva?

Och, till alla religiöst indignerade. Ingen har vad jag sett påstått att designturbanerna är islamisk hijab. Och oavsett vad smakar det illa att hota och baktala någon. Riktigt illa.

Slutligen: har vi inte mer angelägna ärenden att ta itu med än att prata om hur andra klär sig, då är vi verkligen lyckligt lottade. Och jag trodde dessutom att jag hört att man ville ifrån utseendefixering? Hur går det ihop med att prata så himla mycket om det yttre?