Numera så ser man allt mer reklam riktas till oss som firar Ramadan. Och även receptsamlingar tycks ha speciella avdelningar för ”ramadanmat”. Googlade lite smått på förrätter i Ramadan och stötte på en samling recept på ICA:s hemsida. De flesta recepten hade orientalisk karaktär, vissa var riktigt lockande att prova. Jag gillar det här att Ramadan uppmärksammas i handeln. Självklart vill Willys, ICA, Comviq och Burger King tjäna pengar på det. Samtidigt så känns det betydligt roligare att ses som del av en köpstark grupp som är en del av samhället än någon som ligger samhället till last, potentiellt till och med farlig utifrån den negativa mediarapporteringen. Därför så gillar jag Ramadanreklamen. Misstänker dock starkt att foliehattarna och rasisterna tycker det är bevis på en stundande islamisering. Buhu!