I år blir det tredje året jag fastar under månaden Ramadan. Jag har tidigare varit i Sverige alla år, men i år ska jag vara i ett muslimskt land. För mig känns det som en dröm som går i uppfyllelse, Alhamdulillah. Det som jag är lite orolig över är värmen eftersom vi ska bo i en stad nära öknen, men det går nog bra Inshallah. Jag längtar efter släkten och att höra Adhan.

Första dagen av fastan kan vara lite svår, men det blir lättare när kroppen vant sig. Det är en fantastisk känsla när man bryter fastan.

Under Ramadan passar jag på att ta ledigt och studera Koranen, historia och lära mig mer om Islam. Det är bra för både kroppen och själen att fasta och vi fastar eftersom Allah sagt det, det står i Koranen. Det är bra att tänka på sitt beteende, och göra goda gärningar. Även om man ska göra det hela året, så är Ramadan en speciell månad.

Lalla Leyla