För att bryta diskursen om att muslimer är speciellt utsatta i Sverige:

1. Nya arbetsmarknadsminister Elisabet Svantesson med mycket goda meriter inom arbetsmarknadsfrågor döms av pressen ut som oduglig pga. att hon varit med i Ja till Livet och Livets Ord. Det är oklart vilket samband hennes religiösa tro skulle ha med arbetet med att minska arbetslösheten.

2. Abeba Aregawi springer in en guldmedalj till Sverige i VM i Moskva men fokus hamnar på att hon blev tillfrågad om hon stödde Emma Green Tregraros regnbågs-naglar, i medaljyran inte uppfattat den politiska agendan och svarat att homosexualitet inte är tillåten enligt hennes tro. Något som hon givetvis dömdes stenhårt för i PK-domstolen trots att hon inte yttrat ett enda ont ord om homosexuella personer.

Jag ser en rent fascistisk trend att man *måste* förespråka sexuell frigörelse och ett antal föreskrivna åsikter till  i alla lägen, annars så idiotförklaras man oavsett om man är en fantastisk idrottskvinna eller en duktig politiker med god akademisk bakgrund.

Folket som påstår att de är liberala och står för frihet har missat en sak: man är nämligen fri att även ha andra åsikter och fri att vara troende också, trots att religion ses som vidskepelse och trams i dagens Sverige. Om man verkligen har liberala värderingar så borde man försvara rätten även till åsikter man själv inte gillar. Något har gått snett i ett land som inte tillåter avvikelser från det politisk korrekta.

Till alla upprörda: Låt Svantesson tro på vad hon vill (även om jag inte gillar extremkristna värderingar ett dugg) så länge hon är bra på arbetsmarknadsfrågor och gratulera Aregawi till guldet och låt henne få tro på sin Gud fast du själv inte gör det. För du som inte vill acceptera dessa damers uppfattning, inser du att den inställningen gör dig till fascist?