Killar att springa ifrån

Salam/fred i stugan alla konvertitsystrar!
Kanske har du märkt att du som konvertit till islam står inför en helt ny äktenskapsmarknad där erbjudandena ibland kan framföras i bästa bazar-stil. Liksom var och varannan försäljare i Sousse, Kairo eller Alanya så kan män med muslimsk bakgrund som ser en skymt av dig som bär huvudduk bli alldeles till sig och springa ifatt dig på gatan, komma fram i T-banan, ragga vid moské-entrén eller också så kommer förslagen enträget från nya väninnans mans kompis brorsas svågers polare i X-land.

Du är attraktiv
Se bara till att sålla i förfrågningarna innan du sätter dig i soffan med Mr Wrong… eller innan han ligger på din soffa och låter dej sköta både lönearbetet och markservicen och hojtar om att mannen har alla rättigheter.

Avskräckande exempel från ”da reeeal life”
(jodå dessa anekdoter är autentiska).

Så… här är de ”bästa” frierierna, enjoy. Den som vill kan gissa vilken av snubbarna som fick ett ja:

Frieri 1:
(Efter två träffar)
– ”Jo… jag tänkte vi kunde gifta oss”.
Kvinnan: –”Du ska väl besöka min familj och prata med min pappa först?”
Friaren: –”Eeeh… jag tror inte det var rätt känsla mellan oss…”

Frieri 2:
(Till en änka)
– ”Jag tänkte… om din man dog så skulle jag gifta mig med dig!”

Frieri 3:
– ”Jag slår inte kvinnor… bara lite då jag blir mycket arg”.

Frieri 4:
(Man som fiskat fram telefonnummer till kvinna han sett i moskén och ringer.)
– ”Jo… jag såg dej i moskén och tänkte… var du där för att ta ut skilsmässa?”
Kvinnan svarar dräpande: – ”Jag skiljer mej inte från mina män, jag dödar dem!”

Frieri 5:
Massmejl med en rad adresser till kvinnor. I mejlet står enbart ”Dammsugarpåsar.nu”. Måhända sökte han en hushållerska? Tips till snubben: Ring Hemfrid, eller Nisse!

Frieri 6:
22-åring till 40-årig kvinna: – ”Är jag den första mannen du pratat med?”

Frieri 7:
45-årig letande man, trasiga tänder, begynnande flint, arbetslös och utan uppehållstillstånd: – ”Jag söker en kvinna i 25-årsåldern, men hon måste vara blond och snygg!”

Frieri 8:
(Man som träffat en kvinna en gång och sen inte ringt henne på några veckor).
– ”Jag tänkte… hm… vi kan ses EN GÅNG till och prata om allt och sen gifter vi oss! Vi måste skynda oss innan Ramadan för annars så blir det så jobbigt”.
Kvinnan: – ”Vah?”
Mannen (frustrerat) – ”Du vet vad jag menar…”.

Frieri 9:
På chatten…till främmande kvinna, 15 år äldre: – ”Jag älskar dej och vill gifta mig med dej”.
Kvinnan: ”– Vah?”
Friaren: ”– Vadå behöver du inte en karl?”.

Frieri 10:
(Med ömkande ton)
– ”Man lever inte. Man bara överlever.”

Frieri 11:
Sagt av man som inte får träffa sina barn (och inte kan förklara varför): – ”Äh det gör inget, vi kan fixa nåra nya”.

Frieri 12:
Man som vid dejten svarar i sin mobiltelefon då (ex?)frun ringer och undrar var han är och han svarar kaxigt: – ”Jag e i stan, hurså?” på sitt modersmål, helt klart omedveten om att hans dejt förstår allt som sägs…

Frieri 13:
Man som fiskat upp kvinnans mejladress och vill få henne att flytta till mellanöstern efter ett mejl. På frågan om han är frånskild svarar han: – ”Låt oss inte prata om det förflutna min vän. Min fru tjänar så mycket pengar att hennes familj inte låter henne bo med mej”

Frieri 14:
Man som tjatar om att se den tilltänkta kvinnans foto men ”inte har” foto på sig själv.
Kvinnan: – Men jag vill inte visa någon bild om du inte visar någon.
Friaren: – ”Är du inte söt?”

Frieri 15:
Mannen har sett foto på kvinnan som är en konvertit och har ljus hy. Snubben som skrev var själv invandrare och sade – ”Nej jag tror dig inte, du är albino och låtsas vara svensk för att det är mycket bättre för dig själv”.

Frieri 16:
Mannen har just fått kontakt med kvinnan på msn, föreslår att de ska använda webcam. Då kvinnan säger att hon i så fall behöver sätta på sig hijab svarar mannen med en utläggning om frihet och utvckling och att kvinnan ska klä sig som hon själv vill.
Kvinnan: – ”Ja just det, det gör jag för jag har själv bestämt att bära hijab”.
Mannen: – ”Utan frihet ingen utveckling”.
Kvinnan: – ”OK. Vill du vänta på att jag klär på mig eller bara se visningsbild?”.
Mannen: – ”Nä helst vill jag se dig utan hijab”.
(Kommentar: så var det med DEN friheten. Fri att välja det mannen vill. Tablå.)

Frieri 17:
– ”Missa inte tåget, du vet… efter en viss ålder kan kvinnor inte få barn”.
(Ja, inte annat än vuxenbebisar i soffan då… suck)

Frieri 18:
– ”I min kultur gillar vi att kvinnorna håller tyst”.
(Öh… ingen som tackade ja till dej i hembyn, gubben?)

Frieri 19:
– ”Jag tycker det är bortkastad tid att jobba och sånt, ja jag kan ju kanske acceptera att jobba på ett universitet”.

Frieri 20:
Snubben med tåget i frieri nummer 17 återkommer ett par dagar senare med argumentet att kvinnan nog är påverkad av satan då hon tackat nej till honom.

Frieri 21:
– ”Kvinnorna här gillar svarta män, det händer mig ofta men jag vill ha halal.”
(Gå du vidare i din påstådda kö med beundrarinnor sa damen som fick det frieriet!)

Frieri 22:
Man som sa att han var skild och med utflugna barn visade sig senare ha både fru och ungar hemma… och var dessutom 6 år äldre än han påstått. Trots den relativt höga åldern hade han tydligen inte hört talas om att ärlighet varar längst.

Frieri 23:
Mannen inleder direkt med att prata om sin psykiska ohälsa, medicinering och relationsproblem med exfrun. Det enda samtalsämnet var alla hans problem.

Frieri 24:
Man som friar till en kvinna via sms, börjar prata om underkläder och sova över men som drar sin kos då hon gör klart att en imam ska kopplas in som förmedlare.

Frieri 25:
Gift man som dumpat frugan i hemlandet och vill ha lite rajtan här – utan alltför mycket kostnader och plikter.

(Icke)Frieri 26: Man som svarar på mejl efter ett år, undrar om kvinnan ”är seriöst intresserad”, och ”genuin”. Efter sjätte försöket klämmer han fram att det han vill ha är en kvinnlig vän och han vill inte uppleva något mer äktenskap!! Ett fall för Dr Phil 😉

Frieri 27: Ett försök i mataffären: – Ursäkta, dom där, dom (petar nervöst på nöt-creme i godishyllan), kan barn äta dom?

Frieri 28: Man mejlar ett år efter att kvinnan dumpat kontakten långt innan det varit på tal med äktenskap och KRÄVER att hon svarar honom för ”ensamheten dödar mig snart”. Attraktivt?

Frieri 29: Mannen ringer kvinnan för att bestämma en dejt och kallar henne fel namn. För många på gång? 😉

Frieri 30: charmant meddelande till konvertitsyster på FB: ”Du Islam M Du ser underbar person ärligt inte dum ja synd ibland men viktigast är vi Anterc Guds väg När du försöker bli en bättre förrådde honom att dela denna idé vad meddelade mig och jag vill kommunicera för äktenskap med dig”  Hm, ragga med google translate kanske har sina fallgropar…

Några fallgropar att undvika
Blev du sugen? Nä tänkte väl det. Med risk för att generalisera lite så ger jag några tips. Ta dem för vad de är… råd från en något luttrad syster, trött på att se andra råka illa ut.

1. Väldigt bråttom? Iaktta försiktighet! Har han något att dölja eller är han desperat ute efter att vara gift med den första som kommer i hans väg? Gå inte på snacket om att han är sååå käääär. Kolla upp vem du har med att göra.

2. Familjen är viktig. Visst, det är ni två som ska leva ihop men ni ska också helst kunna känna er något sånär bekväma med respektive svärfamilj. Tar han inte initiativ att lära känna din familj eller att presentera dig för hans egen släkt? Det kan vara en varningsklocka att killen inte är ute efter något seriöst och långvarigt.

3. Inga papper? Inte bra, men inte omöjligt. Se till att lära känna och se om hans avsikter är ärliga. Till exempel att han vill presentera dig för hans familj och har en realistisk plan för ett framtida liv. Bort med struntpratarna som babblar på om att de ”inte vill papper”. Stäng dörren för lycksökarna men räkna inte helt ut möjligheten att det är en bra kille du har framför dig. Papper kan man ordna, men en taskig attityd och karaktär är svårare att fixa. Så, stor försiktighet men ändå en öppen inställning är mitt råd. Kolla även upp att han inte har en familj i hemlandet som han ”glömt” berätta om. Likaså undvik killar som säger sig ”köpa” papper med någon annan kvinna. Det betyder både att han är ohederlig och att risken finns att det finns mer än pappersexcersis de två håller på med.

4. Vad lever han av? Se upp så du inte får en parasit på soffan, utan gifter dig med en riktig karl som kan och vill göra rätt för sig.

5. Exfruar och barn… hur pratar han om dem? Den som baktalar exfrun ska man vara försiktig med. Och har han barn, tar han ansvar för dem och visar att han bryr sig om dem? Hur ordnar han med vårdnad och umgänge?

6. Vissa män tror att om det är en kvinna som är västerländsk konvertit så gäller andra regler än annars. De kan tro det är okej att träffa kvinnan ensam, att begära att få se foto innan man känner varandra och kanske utan att själv tala om vem han är. Han kan även försöka få kvinnan som bär hijab att ta av sig sjalen så han kan se om hon är snygg innan han bestämmer sig. Jaga bort dessa med batong, insektssprej eller annat ni hittar! En sån här skenhelig man som saknar respekt för sig själv och andra är inte värd att gifta sig med en praktiserande muslimsk kvinna alls.

Ja, det var det hela, för tillfället i alla fall. Och du, den här avskräckande guiden till killarna du bör undvika… den funkar exakt lika bra på ickemuslimer också. Så ge gärna dina ickemuslimska bekanta länken hit 😉