En sak som jag är uppriktigt förvånad och enormt besviken över är att det inte från muslimskt håll riktas hård kritik mot Egypten, Palestinas andra granne där befolkningen är muslimer men alla vänder bort huvudet då Gazaborna dödas, misshandlas, stängs in, förvägras tillgång till byggmaterial, sjukvårdsartiklar mm. Hur kan vi acceptera att Egypten under lång tid har MÖJLIGGJORT blockaden mot Gaza och faktiskt är ansvarigt för Gazabornas lidande? Utan den egyptiska medverkan så hade aldrig blockaden kunnat genomföras över huvud taget. Nu har Egypten under stor internationell press tillfälligt öppnat gränsen, men bara för de mest privilegierade. Övriga gazabor vägras att resa och sitter kvar i fångenskapen på obestämd tid.

Vi borde alla stå utanför Egyptens ambassad och kräva att de genast upphör att stödja Israel. Vi borde bojkotta Egypten, sluta resa dit, sluta köpa varor därifrån så länge de går Israels ärenden. Israels flagranta brott mot mänskliga rättigheter är avskyvärda, men är det inte ännu mer avskyvärt att muslimska regeringar stödjer dem? Det är dags att säga ifrån. Bojkotta Egypten nu! Bojkotta dem tills gränsen är ovillkorligen öppen mellan Gaza och Egypten.

Sen kan vi fortsätta med att ifrågasätta den sömniga attityden i andra delar av arabvärlden då våra palestinska syskon är i nöd. Skulle de muslimska länderna genomföra lyckade handelsbojkotter – DÅ skulle det hända grejer!