I dagens DN http://www.dn.se/nyheter/sverige/jihad-jane-infor-ratta-1.1063207 berättas om förhandlingen där ”Jihad Jane” delgavs ett åtal i Phliadephia. Inte särskilt förvånande så förklarade hon sig oskyldig till stämpling för mord och medhjälp till terrorism. Däremot var det en aning förvånande att ”den farliga terroristen” visade sig vara en medelålders kortväxt tant med rastaflätor.

Kvällsblaskorna har redan krängt påståenden om att hon erkänt. Därtill har man visat bilder på löpsedlarna med dels något 13 år gammalt passfoto och dels bilder på en kvinna i niqab, uppenbarligen ett montage eller en annan person än Colleen La Rose. Trovärdigheten i historien blir inte särskilt stor då den ”muslimska extremisten” dyker upp i rastaflätor i rätten. Ankan kvackar vidare och jag som i grunden ogillar konspirationsteorier kan inte låta bli att fundera på vem eller vad som tjänar på såna här historier. Förutom det uppenbara såklart, att kvällspressen tjänar pengar på ökad lösnummerförsäljning på oskyldiga eller ännu icke dömda muslimers bekostnad.