Det är liksom så förutsägbart, att jag kommenterar veckans händelser i Uppsala. Men låt gå, jag kan väl vara förutsägbar för en gångs skull då.
Lars Vilks har lyckats göra sig till världskändis genom att visa en porrfilm på ett av Sveriges mest anrika lärosäten. Han hade god hjälp av den/de muslimer som med våld försökte visa sitt missnöje med filmvisningen. Resultatet förutom att Vilks måste vara riktigt lycklig över all oförtjänt publicitet? Muslimer som tappar humöret och gör bort sig (och vem gillar DET?) En strid ström av rasistiska och islamofoba kommentarer på nätet, en riktig unken pust från en sumpmark av åsikter som man hade hoppats låg bakom oss. Är det sådant som Vilks hoppas blottlägga genom sitt utövande av yttrandefriheten?

I världen finns det många länder där man faktiskt inte har yttrandefrihet. Där drömmer man nog snarare om att kunna kritisera makthavarna än att det ska bli fritt fram att förolämpa grupper som står långt ner på samhällsstegen. Och definitivt bättre saker än att visa pornografiska filmer. Har Vilks verkligen inte något vettigare att använda yttrandefriheten till?