Wow nu fick massmedia verkligen till det. Ännu en ny negativ stereotyp såg sitt ljus då en kvinnlig konvertit till islam är misstänkt för planer att mörda en viss gubbe som klottrar nidbilder. Jihad Jane. Snitsig alitteration. Jag skulle nästan tyckt det vore kul om det inte var så att hela hypen även drar med mig själv och många fler hederliga medborgare och utpekar oss som en fara. Häromdagen basunerade Metro ut att dagens terrorist är blond och blåögd. Spännande. Hur blond jag är har ingen annan än jag själv och mina närmaste med att göra, men blåögd kan ju alla se att jag är. Hur kul är det på en skala att pekas ut som potentiellt farlig? Fast kanske NÅGOT roligare än att betraktas enbart som korkad? Inte helt säker vilket som är värst.

Det är knappast någon nyhet med blonda och blåögda terrorister i Europa. T.ex IRA och Bader-Meinhof-ligan. Ja ETA är kanske inte blonda men väl europeiska kristna terorister de med.

Egentligen är inte heller Jihad Jane helt nyfödd. För ett antal år sen basunerade kvällspressen ut på förstasidan att ”De konverterade till islam och följde sina män till Afghanistan”, med tillhörande passfoto av beslöjade svenskor. Den dagen stirrade folk extra mycket på en då man gick ut. Inslagen i media om de ömsom genomkorkade och ömsom potentiellt farliga extrema konvertiterna återkommer lite då och då. Värre än förr? Jag vet inte.

Det jag däremot vet är att jag är upp över öronen trött på att kopplas ihop med diverse dårar och kriminella för att vi råkar ha till namnet samma religion. Kristna slipper stå till svars för ETA, IRA och Korstågen. Låt även vanliga muslimer slippa misstänkliggöras i tid och otid. Jag ska inte mörda nån som klottrar fula bilder och inte spränga T-banevagnen, jag lovar. Mitt liv är inte tillräckligt spännande för kvällspressen. Och nej jag tänker inte ta avstånd från Jihad Jane. Jag tänker nämligen inte ta på mig någon skuld för brottslingar även om de säger sig göra det i religionens namn. Inte i mitt namn i alla fall. Jag är glad och stolt att vara muslim och tänker fortsätta hur mycket än andra försöker kapa min religion och ge den ett vanställt innehåll.