Av vilka anledningar kan man rättfärdiga att neka en sjuk medmänniska att få vård? I den Kanadensiska delstaten Québec har för en tid sedan ett förslag lagts fram om att kvinnor som bär niqab ska nekas samhällsservice tills de rättar sig i leden och klär av sig. Det var utan konkurrens det värsta muslimhatiska utspelet jag någonsin hört.

Låt oss vara ärliga. Jag gillar inte niqab speciellt mycket. Jag tror inte att den är obligatorisk och skulle själv aldrig tänka mig att bära den. Men att på ett så grovt sätt avhumanisera niqabbärare får mig att må illa. Steget från att neka en sjuk kvinna sjukvård till att samhället sanktionerar vilket våld och förföljelse som helst ter sig skrämmande kort.

Mördare, knarkhandlare och andra grova förbrytare får sin sjukvård men en kvinna som vill täcka sitt ansikte ska lämnas blödande på sjukhustrappan. Är det en sådan utveckling vi vill se i världen?

Jag uppmanar alla Konvertitakutens läsare att kontakta Kanadas ambassad på adressen stkhm@international.gc.ca och på ett artigt sätt ifrågasätta detta grova brott mot de grundläggande mänskliga rättigheterna. Låt oss inte tiga. Vi är alla ansvariga att göra det vi kan för att mänskliga rättigheter ska respekteras.