Den 8 juli var nästan hela framsidan på DN täckt av en bild på bedjande muslimer. Ett hav av människor som lyfte händerna i bön till sin Gud. För mig som troende muslim är det en vacker bild av människan som söker närhet till sin Skapare, en handling som ger frid och ro och som ger en kraft att klara dagen.

Glädjen förbyttes dock snabbt i vrede och sorg då min blick hamnade på rubriken som lagts in längst ner i bilden: ”Tvåbarnsmamman ska stenas till döds”. En iransk kvinna har anklagats för otrohet, piskats och sen mot sitt nekande dömts till ett andra straff för samma handling, nämligen stening till döds. Hennes barn har lyckats att få ut nyheten internationellt.

Jag törs nog utan vidare påstå att en överväldigande majoritet av världens muslimer inte är ett dugg positivt inställda till den iranska regimen i allmänhet och allra minst till deras rättsvidriga sätt att straffa ”otrogna” kvinnor. För det är av någon underlig anledning nästan bara kvinnor som döms. Med vem de haft illegitima relationer är en gåta eftersom männen de påståtts haft sex med alltid verkar kunna gå fria.

Men det är inte bara den stackars kvinnans fruktansvärda öde som gör mig upprörd. Att DN väljer att illustrera en rättsskandal och brott mot mänskliga rättigheter med en bild på bedjande muslimer får det att  vända sig i magen. Jag väntar på nästa artikel om avrättningar i USA av minderåriga och utvecklingsstörda gärningsmän. Kommer de då att illustrera artikeln med en bild från kyrkan på bedjande människor? F-n tro’t.

PS: I dag, 10 juli, skriver DN att avrättningen inte blir av.