Grattis på nationaldagen Sarko. Genom burkaomröstningen igår så har ditt land äntligen på riktigt kvalat in i kategorin förtryckarstater. Vad kul. Ni har ju kämpat ett tag nu, trots att ni redan har bra meriter genom era illgärningar under kolonialtiden och er taskiga attityd mot invandrarna från de forna kolonierna (ja jag som har sånt där läskigt huckle på huvudet blev ju tagen för ”sale arabe” och dåligt behandlad redan på flygplatsen… ända tills jag viftade med EU-passet. Så jag har en del förstahandsinformation om hur era statliga tjänstemän kränker och diskriminerar muslimska kvinnor)

Nu har ni gjort stor sak av att lagstifta om att ge Storebror rätten att förfölja en liten minoritet muslimska kvinnor med ansiktsslöja. Verkligen en central fråga för kvinnornas frihet att du och andra sexister ska kunna kolla på dem utan tygstycken som hindrar. Och förslaget att män som ”tvingar” kvinnorna ska fängslas i ett år och böta 30 000 euro var också toppen. Hur mycket strängare straff är det är de straff ni utdömer om Jean-Marie eller Pierre spöar på frugan och barnen?

Vill ni ha mer idéer om klädlagarna och hur polisen kan jobba så kan ni väl kontakta talibanregimen i Afghanistan. De har säkert en del råd att ge. Likaså sedlighetspolisen i Iran som numera har många års erfarenhet av att trakassera kvinnor som enligt makthavarna klär sig på fel sätt. Ni måste vara stolta att nu äntligen ha kommit i samma kategori som dem.