I morgon så är det dags för burka-omröstning i Frankrike. Ett stort spektakel – precis som om några hundra kvinnors ansiktsslöjor skulle vara det viktigaste samhällsproblemet. Sarko kanske har missat alla andra uppenbara bekymmer med arbetslöshet, ungdomskriminalitet, diskriminering, kvinnoförtryck i form av äkta sexism och våld mot kvinnor – utövat av européer!

Med den nya lagen ska man stigmatisera och förfölja en lite grupp muslimska kvinnor. Det är lätt att strunta i det hela – i synnerhet om man personligen inte gillar niqab eller anser att den är nödvändig ur religiös synvinkel. Men om man tror att själva niqabben är huvudfrågan så misstar man sig.

Den stora frågan är om staten över huvud taget ska ha rätt att göra ingrepp i invånarnas rätt att själva avgöra hur de ska klä sig.  Och om religionsfriheten ska bara vara en chimär eller om man faktiskt FÅR tolka sin religion som man vill – så länge man inte inkräktar på andras liv. Nästa gång kan det vara andra saker som Storebror vill förbjuda, man gör inskränkningar i de mänskliga rättigheterna smygande. Ska vi då sova lugnt?

Jag är beredd att försvara individens frihet att utöva sin religion och att klä sig som hon vill ( man brukar ju av någon anledning sällan trakassera männen). Detta även när jag själv inte håller med. Nästa gång kanske det är min eller din tur att få sin personliga integritet kränkt av nya absurda klädlagar eller andra ingrepp i den privata sfären.

Allt medan Sarko och de andra topp-politikerna i Europa fortsätter misslyckas med att lösa de stora politiska frågorna som jämställdhet och integration.

Sarko borde själv täcka ansiktet – av skam över sin vridna människosyn och misslyckade politik. Om nu niqab är förfärligt, så kanske han kunde ha en clownmask eller tomtemask?