Det är konstigt hur ett hundratal kvinnors klädsel ska kunna användas för allehanda politiska agendor. Folks tolkningar av ansiktsslöjan blir allt mer absurda. Den vite mannen blir syrak att han inte får kolla. Den muslimske mannen är ambivalent och kan ta olika ställning i frågan, han är i allmänhet åtminstone inte helt säker på att kvinnor kan klä sig själva han heller. Sen har vi vänsterpolitkernas välmenande brandtal om att vi ska vara snälla mot de stackars kvinnorna som pressas mellan ”sin kultur” och det svenska samhället. Och högerpopulister som Burklund som fiskar röster med förslag om förbud. Suck.

Folkpartiets billiga burka-utspel som anspelar på folks rasism och främlingsfientlighet kanske är avsett att fiska röster från potentiella SD-anhängare. Men de provade ju redan förra valet utan någon större framgång med svensktester och vad det nu var.

Vilket århundrade, eller årtusende fattar man att vuxna kvinnor kan klä sig själva? Och att om man är liberal så ska toleransen även riktas mot dem som inte tycker och gör som man själv. Jag gillar inte burkor särskilt mycket och skulle inte vilja bära en själv, men varför i hela fridens namn ska jag lägga mig i vad vuxna människor har på sig? Den som eventuellt blir tvingad kan redan nu polisanmäla den skyldige för olaga tvång. Låt resten vara i fred och hoppas Burklund kan komma med något mer konstruktivt förslag för att hjälpa kvinnor, kanske att börja betala vad det kostar att lappa ihop alla misshandlade kvinnor i stället för att låta ideella kvinnojourer göra jobbet (nästan) gratis?