Suhuur eller morgonmålet den fastande äter strax före gryningen är någonting alldeles speciellt. Oavsett om man intar den ensam i all stillhet eller i sällskap så är det något visst med att vara vaken i gryningen och förbereda sig på dagens fasta. Vad man äter? Jag som sent omsider kommit på att jag mår bra  av att minska ner på kolhydraterna, i synnerhet de korta, äter gärna en portion lagad mat. Till exempel omelett som ni ser på bilden. Till den drack jag grönt te och en avokadosmoothie som har blivit min nya last. Jag tycker det gör stor skillnad vad man äter till suhuur för hur man mår resten av dagen. Kaffe är vätskedrivande. Det straffar sig. Sötsaker är i det närmaste dödskallemärkt då hungern gör sig påmind rekordsnabbt. Däremot får man ett mycket bättre välbefinnande med proteiner, långsamma kolhydrater och lite fett. Så havregrynsgröt, grovt bröd, ägg, eller resterna från middagen välsignar din fastdag!