Politiken är ganska blodtryckshöjande, i synnerhet med Bill och Bull som knackar på i Riksdagshuset så i går bestämde jag mig för att ta en promenad och njuta lite av sensommaren och tagga ner. Jag älskar att fotografera, det är bara det att man ofta glömmer bort att ta bilder. I synnerhet då man har som allra roligast. Men den här gången så blev det i alla fall några stycken.

Jag har varit hemma i stan och jobbat nästan hela sommaren vilket jag just nu ångrar. Jag bara längtar efter att vara ute och nära naturen och Allah, och smärtsamt medveten om att kylan är på väg tillbaka… men då så får väl jag förflytta mig till sydligare breddgrader i stället. För det finns ju semesterveckor sparade efter en lång sommar på kontoret. Hörni, vi måste ta vara på vår tid bättre! Eller… måste är ett trist ord. Vi måste egentligen inte särskilt mycket, utan har en hel del valfrihet, men det är trist om man missar att njuta av livets goda.  Eller hur? Inte leva med tagelskjorta i onödan utan söka det goda både i jordelivet och i livet efter detta:  [2:201] Och det finns de som ber: ”Herre! Ge oss det goda i detta liv och det eviga livets goda och förskona oss från Eldens plåga!”[2:202] De skall få sin del [av det eviga livets goda] efter vad de har förtjänat med sina handlingar. Gud är snar att kalla till räkenskap.