Sverige har sällat sig till de andra EU-länderna som smutsas ner av ett rasistiskt parti i parlamentet. Den mest tragiska politiska händelse i Sverige som jag upplevt under min livstid. Försöker ta in det ofattbara: Ny nazisterna och BSS:arna har lurat tillräckligt många för att få flytta in i maktens korridorer. Det är ingen promenadseger utan de har bedrivit hatpropaganda mot invandrare under lång tid. I går på valvakan åt de italiensk pizza, grekisk fetaost och turkisk bulgur och sjöng att de ska ta tillbaka Sverige. Ska man skratta eller gråta?

Ändå finns det hopp. Så många har engagerat sig mot rasism och främlingsfientlighet. Sergels Torg fylldes av demonstranter. Kanske, kanske kan man hoppas på att botten är nådd, att fler vaknar och inser allvaret innan det är för sent att vända den rasistiska trenden.