Vardagen suger och då får man försöka göra det man kan för att det ska bli en och annan ljuspunkt. Jag tog ett par bilder från en vardagslunch i ovanligt trevlig miljö.

Här är den fräscha goda salladen jag åt, med lax och skaldjur och lite goda tillbehör. Just lax är ju en favorit, känns så svensk, så hälsomässigt rätt och framför allt så GOD i alla tänkbara varianter. Men sån där sötsliskig hovmästarsås kan jag inte med. Jag gillar även räkor, särskilt då man slipper skala dem själv.

En glimt av den underbara utsikten, och en av de sista (?) sommardagarna. Något att ha i minnesportföljen inför den långa kalla mörka årstiden som stundar – ja eller kanske inte om mina utlandsplaner kan gå i lås. Idealiskt vore att vara borta mellan november och februari. Eller har vi några vinterfantaster här?