Som någon uppmärksam kanske märkt så har jag varit på vift ett tag, närmare bestämt i södra Marocko och för ett tag flytt från den råa kylan och mörkret som börjar invadera oss (så typiskt svenne-stil att skriva om sånt, haha). Tänkte dela med mig av några bilder från resan som dock blev betydligt stillsammare än jag önskat mig pga. en riktigt vidrig magsjuka. Jag misstänker starkt en grillad kyckling som boven i dramat. Hursomhelst mådde jag riktigt pyton i flera dagar och blev till och med märkbart magrare (vilket i och för sig inte var någon nackdel, haha)

Här blev jag bjuden på fisk-tagine. Tagine är ju hur gott som helst och även fisk-tagine var en trevlig bekantskap med riktigt köttiga fiskbitar och den härliga tjocka såsen i botten som man nästan slåss om. Kanske låter lite konstigt med köttig fisk, men om ni till exempel har smakat färsk tonfisk så vet ni på ett ungefär hur fisken smakade. Vad just denna fisk hette har jag ingen aning om!

Och så var det den obligatoriska avokadojuicen/smoothien som jag bara älskar. Här är en deluxe-variant med mandel och dadlar och den toppas av nötter och hackad choklad. Dessa är hemgjorda, riktigt lika fina får man inte på caféerna men de är riktigt goda de också. Jag saknar de smakrika frukterna och köttet nu då man får hålla till godo med det som rest hundratals mil och halalkött av usel kvalitet.

En eftermiddag vid havet, lojade och tittade på vågorna, njöt av havsbrus och den ljumma vinden och blev helt saltstänkt innan vi lämnade stranden strax innan solnedgången. Försökte förklara tjusningen i att sitta vid havet för en local som inte riktigt kan greppa hur det är att bara ha sådana möjligheter ett par månader om året. Det gick nog inget vidare.

Till sist litet folkliv i en liten stad utanför Agadir, ett ställe dit sannolikt inte så många turister letar sig. Barnen ska just gå hem från skolan för att ta siesta, sen har de ett pass till sen eftermiddag. Tuffa dagar för ganska små barn kan man tycka. Skolans väggmålningar var hur som helst väldigt fina!