Salam alaikom alla oktisar! Detta är ett inlägg som är y3ani tillägnat oss kvinnor (viskar) så att vi y3ani kan lära oss att förstååå y3ani männen och y3ani fixa fin familj och göra halva religionen. För att du y3ani inte ska hamna med grodan utan med y3ani fin broder så kommer en liten parlör för att förstå vad de menar. För tro mig, de s.k. islamiska dejterna kan vara en sällsam upplevelse. Därför får du en lista med fraser som visar att du borde sakta ner lite

”Jag vill inte papper”

Knepig replik. Kan sannolikt mestadels översättas ”jag tänker på papperen dag och natt”. I mer ovanliga fall vill faktiskt stackarn försöka försäkra dig om att han inte är som de andra pappersjägarna, men tyvärr är det ju knappast en säljande replik.

”Vill du ha barn på en gång?”

Ett missriktat sätt att försöka visa att man är ute efter något seriöst. Eller en dåre som vill ha kvinnan fast fort. Eller någon som bara vill göra barn fort. Snacka på typ 10 minuter så får du bilden klarare.

”Har du haft problem med män förut?” eller ”Min förra fru förstod mig inte”

Översättes: Jag har haft problem med kvinnor förut. Och får det sannolikt igen med min taskiga attityd. Spring!

”Din familj är inte muslimer så vi kan bestämma oss själva”

Översättes: Jag är en skitstövel som inte respekterar vare sig dig eller din familj.

”Jag väntar med att prata med mamma, min familj är lite … eeh … rasistiska

Med stor sannolikhet någon som har en del att dölja. Har han kanske en fru eller fästmö i hemlandet som han ”glömt” berätta om?

EDIT: Eller så har han verkligen en otrevlig morsa som kan bli otrevlig även mot dig. Se upp. Det är trist att vara ingift och ovälkommen.

”Det är inte halal att prata, vi bör gifta oss direkt”

Översättes: Jag gifter mig med vem som helst. Fortast möjligt. (PS: i arabvärlden brukar förlovningar kunna vara ganska långa… längre än ett par dagar i alla fall!)

”Det är mannen som bestämmer och har sista ordet!”

Översättes: Jag har problem med självkänslan och det kommer att gå ut över dig. (en som måste tala om att han bestämmer har redan visat att han inte fixar det)

Den som vill får tillägga fler fraser!