As salamu aleikum

Bismillah…

Det pratas mycket om hur vi kvinnor måste täcka oss själva. I youtube ser man många videor som handlar om detta där både systrar och bröder vill påminna systrar om att hur viktigt det är att bära hijab.

Detta är också ett populärt ämne bland icke-muslimer. ”Stackars kvinnor som måste täcka sig”. Men varför pratar ingen om männens sätt att klä sig? Männen måste ju ha skägg! Männen måste täcka sina privata delar, hur många gör det? Jag har sett bröder som har tajta jeans och tajt t-tröja på sig och man kan se deras former för att tröjan är inte tillräcklig lång.

Bröder, ni pratar om hur vi systrar måste bära hijab och överhuvudtaget täcka våra privata delar! Men vilka kläder använder ni?

Varför det pratas så lite om männens sätt att klä sig? Jag hade svårt hitta någon video från youtube som handlade om männens hijab och kläder. När jag skrev sökord ”muslim men covering themselves” så kom det fram massor av videor som handlade om muslimska kvinnor som ska täcka sig själva. Helt otroligt! Samma med google!

Det finns flera åsikter om att hur män borde täcka sig men jag tycker att mannens awra mellan knän och navel är alldeles för lite! Jag hörde att det finns någon lagskola som säger att männen måste täcka sig upp till axlarna och jag tycker att det ska vara så. Och självklart ska man gärna ha på sig den där mössan.

Jag såg en gång en bror som täckte allt annat utom händerna från fingertopp till armarna och han hade stort skägg. Han hade tröja som var som tunika och var inte tajt och han hade lösa långa byxor. Jag kände bara MashAllah när jag såg honom. Jag tänkte att alla bröder borde använda likadana kläder!

Tänk på detta! Till sist vill jag ställa några frågor. Hur tror ni profeten Muhammed (saws) klädde sig? Tror ni att han hade tajta byxor som jeans idag? Tror ni att man kunde se hans former? Det tror jag inte och jag tror inte att han visade sin kropp från navel till axlarna heller.  Jag som kvinna tycker att mannens överkropp är också ”mannens former” som han ska täcka.

Syster Jennie