En svensk i Bahrain berättar om vad som pågår i landet:

Sitter här i Bahrain och känner mig både upprörd,ledsen och frustrerad.
Som en del vet så började det demonstrationer i februari. De fortsatte till mars så Bahrain tog in saudisk arme hit (förenade arabemiratens med).
Många har dött av beskjutningar och tårgas och även av tortyr som de utsatt för i fängelsena. Och det hela fortsätter.
Nu är gatorna säkra menar man på så då ska vi låtsas att inget hänt.

Jag mår så dåligt av det här. Flera hundra människor har blivit arresterade och vi vet att de blir slagna och torterade.
Ibland får deras familjer ett telefonsamtal…hämta kroppen….fast först måste ni skriva på ett papper där det står att han dött i en bilolycka.

En ung tjej var arresterad häromdagen efter att man radat upp hennes bröder och sagt att de kommer avrättas en efter en om familjen inte säger var flickan är.
Hennes brott…hon hade läst en dikt som kritiserade regeringen under en demonstration. Hon sägs nu ligga på sjukhus efter att ha blivit slagen/torterad. Ingen vet hur det är med henne för hon sägs ligga på ett militärsjukhus.

Poliser har slagit sönder hundratals med bilar och de har gjort ett ordentligt jobb med för bilarna är totalförstörda. Ägarnas brott…de är shia och de demonstrerade. De hade parkerat sina bilar i närheten av Pärlrondellen som nu har tagits bort alldeles. Efter att armen kom körde man bort folk med tårgas o kulor och folk fick fly för sina liv.

Arme o polis har tagit över landets största statliga sjukhus och skadade människor får inte komma in. Först skjuter men dem och sen hoppas man de ska dö på gatan.
Läkare och annan personal på sjukhuset har vittnat om att många har blivit slagna (ordentligt slagna) på sjukhuset. En doktor fick så mycket stryk att han själv hamnade i sjuksäng. Man har slagit de som mot förmodan lyckades ta sig in för vård. De har legat i sina sängar när polisen kommit in och börjat slå dem. En del har förts iväg och aldrig kommit tillbaka.
Nu är det en massa checkpoints över bahrain så när man är ute och åker måste man åka igenom dem. För mig är det inga problem men det har kommit en massa rapporter om att folk blivit utdragna i sina bilar och slagna på platsen. Såg bilder häromdagen där en polis attackera en man som är bakbunden o ligger på marken. När jag skriver att folk blir slagna så handlar det om att polisen slår med påkar, sparkar, slår ut tänder, bryter ben, trampar och sparkar på deras huvuden…
För några dagar sedan tog de en 14årig pojke som var i bilen med sin pappa. Ingen vet var pojken är nu.

Hassan Nasrallah som är ledare för Hezbollah i Libanon uttalade sig om det som hänt för cirka 2 veckor sedan och då blev ”Bahrain” sura…ingen får ju kritisera dem. Så de klippte de telefonlinjerna till Libanon och ställde in alla flighter. Sen började de leta efter shia libaneser…För de antas stödja Hezbollah. Nu har man vägrat förnya visum för libaneser här och vägrat släppa in en del i landet.

På alla statliga företag har polisen gått in (kanske 50-70 polisen åt gången). Man har radat upp alla anställda för att sedan gå igenom deras telefoner och email. Har man hittat något som har med demonstrationerna eller övergreppen att göra så har dessa personer blivit avskedade på en gång. Tänk er att stå där medan de går igenom ens email och man vet att det kanske finns något där i.

Allt detta och mer…mycket mer. Polisen raidar folks hus. Slår sönder deras hem, förnedrar kvinnorna, slår hela familjer, stjäl saker.
Medan allt detta händer förväntas vi andra vara tysta.
Vi vet att vi inte får säga något. Jag kan inte posta eller skriva saker på Fb eftersom det är en risk. Vi expats ska låtsas som ingenting och många gör just det och säger att demonstranterna får skylla sig själva. Vissa som kommit hit för att tjäna skattefria pengar vill inte bli hindrade av en massa fattiglappars rop på frihet.