Tjohoo, snart dags för den stora svenska högtiden som man i alla fall inte kan anklagas för att ignorera. Jag har ju till och med tagit det hela betydligt längre och bejakar huckelbärandet hela året om, en fin gammal svensk tradition som varje nationell kvinna borde hedra i stället för att bära Doc Martens, bomberjacka och annat utländskt krafs. Tänk, det är så übersvenskt att få kommer ens i närheten av det! Och inte nog med det: jag konsumerar lätt en stor ägg-kartong alldeles själv i ett nafs, helt ointresserad av gamla trötta varningar om kolesterol-chocken och nyfrälst av LCHF-gururnas predikan om att ägg gör dej smal (men det är ju inte det egentliga skälet till min ökande ägg-konsumtion utan att hedra den svenska traditionen såklart). Gärna kokt ägg med mycket majonnäs eller smarriga omeletter med fet fyllning eller varför inte smörstekta ägg eller äggröra med grädde? Härliga svenska traditioner att avnjuta. För att inte tappa fokus på den svenska härliga påsken så äter jag dessutom choklad i stort sett varje dag. Allt för att se till att hålla svenskhetens fana högt i alla lägen! Får jag en och annan laxskiva därtill så är den nationella lyckan fullständig och sen vandrar jag hem med kvasten under armen. Konstigt att den inte kunde flyga i år heller, inte ens några kvarter, och dessutom var det en kille som skrattade åt mig på Odenplan. Han ville inte ha lift till Blåkulla.  Men vad gör väl det med nationella kläder och ett riktigt nationellt matintag? Leve kulturen! Öh menar ju leve den svenska kulturen såklart.

PS: jag hatar sill och nubbe, men ni skvallrar väl inte?

Ickeförtryckt man i huvudduk – Glad Påsk!

Foto: http://www.photos8.com/