TESTA DIG SJÄLV: Är du en typisk konvertit till islam?

Det finns en envis bild av konvertiten… en svensk tjej som träffat en arabisk man och anammat hela hans livsstil. Vi är många som fått samma frågor:

Du är gift va?

Visst är din man muslim?

Det var väl för hans skull du blev SÅNDÄR?

Sen har det kommit ut både tidningsartiklar och böcker som ska visa att vi är osjälvständiga, rigida i tanken, fanatiska, obildade och dessutom  tjocka och fula och kunde inte få tag på någon annan karl än de där araberna. (Ja, helt slank är väl inte undertecknad men jag är ju i alla fall 40 plussare så jag får väl vara ursäktad 😉 Inte verkar det heller speciellt svårt att hitta en karl oavsett kroppsformen). Ja, hur sjutton ska man leva upp till alla dessa negativa förväntningar även om man jobbar hårt på det hela tiden?

Vet du att det finns många som varit ensamma sökare och hittat till islam genom att läsa? Vet du att det finns många killar som blivit muslimer? Även mogna män och kvinnor? Vet du att det finns tjejer som haft en muslimsk kille som de lämnat då de själva börjat praktisera islam men killen inte vill? Vi är alla lika mycket konvertiter, eller om man så vill, revertiter… dvs att vi återvänder till det vi var ämnade att vara (välj själv det du tycker passar bäst!). Jag kommer med tiden att lägga in litet trevliga texter av konvertiter så ni själva kan se vilken mångfald det finns bland oss.

Vissa som är födda i muslimska länder kan uttrycka tvivel om att vi verkligen är riktiga muslimer. Jag brukar svara: ”Vad tycker du i så fall om Profeten Mohammeds följeslagare? De var också konvertiter! De var månggudadyrkare och kom sedan till tron på en enda Gud. Du ser dem som de bästa muslimerna och samtidigt ifrågasätter du konvertiter i din egen tidsålder? Hur är det möjligt?” Ja, vem är vi människor att döma över huvud taget över andras tro och avsikter?

Så, för att avsluta det här resonemanget: du är en perfekt konvertit till islam vem du än är, oavsett om du är kvinna eller man, oavsett din ålder och din familjesituation och din etniska bakgrund. Kom som du är!  Nu kör vi 😉