Ratko Mladic är alls ingen mysig kille. Han sägs ha huvudansvaret för den fruktansvärda massakern i Srebrenica, och sitter nu äntligen inom lås och bom. Bra. Jag hoppas att han får en rättvis dom både i Haag och på Domedagen för all död och lidande han har orsakat. Men det saknas ett antal personer som också borde hamnat i Haag för länge sedan. Vad sägs om Bush? Irakkriget sägs ha tagit kål på upp emot en miljon irakier, friheten och tryggheten låter fortfarande vänta på sig. Obama kan gott göra honom sällskap för att han fortsätter sina företrädares verk (läs illdåd) i Afghanistan.  Dessutom har han brutit löftet om att stänga Guantanamo där man samlat ihop ett antal stackars olyckliga som befunnit sig på fel plats på fel tid och vägrar dem rättegång eftersom man mycket väl vet att det inte finns några bevis som håller för en rättslig prövning. Vidare sänker man BinLaden i havet i stället för att ta honom till rättegång och låta honom stå till svars, liksom man en gång lät Saddam hängas av (med rätta) hämndlystna landsmän för ETT av sina brott, och lät honom slippa svara för resten av sina illdåd. Törs vi gissa att Saddam och Bin Laden hade haft en hel del att berätta om stödet de tidigare fått av USA och att det var därför det var så bråttom att röja dem ur vägen i stället för att ge dem en rättegång?

Vissa åker fast, andra lönnmördas medan de stora skurkarna kallas fredsbevarare. Och nej, jag har inte folieslöjan på.