Kling och Klang vid  Huddingepolisen skrev så  i ett meddelande som gick till organisationen för grannsamverkan i ett brev om bostadsinbrott. De har sedan bett om ursäkt efter reaktioner bland annat från Chilenska riksförbundet. Hanne Kjöller tyckte däremot att det var ju helt i sin ordning att peka ut de här folkgrupperna i syfte att förhindra brott (DN 30/6) . Det uttalandet är ju i sig själv nästan brottsligt korkat. Ska man gå omkring och misstänka alla som talar spanska eller ett slaviskt språk för att vara potentiella brottslingar? Kanske till och med fråga: ”ursäkta, men är du chilenare?” innan man slår larm om att en blatte från ett land polisen varnar för finns i ditt grannskap. Vissa bloggare tyckte också att det var väl bra med ett gott signalement, så vad gnäller chilenarna om, men vadå bra signalement? Menar man på allvar att det syns utanpå vilket land man kommer ifrån?  Måste säga att jag går bet på det. Tycker samma ljushuvud att det syns utanpå att någon är svensk? Nej sån här brottslig enfald är ett samhällsproblem precis som villainbrotten. För övrigt tror jag man ska vara vaksam både på vitingar och svartskallar som inte hör hemma i området och glider omkring. Inte fel att fråga vem som söks. Men att rikta in sig på ett par tre nationaliteter är bara korkat eftersom Svensson i allmänhet knappast lär känna igen folks nationalitet på vare sig utseendet eller på språket. Och vem skulle gilla att bli utpekad som kriminell bara pga. sina rötter i ett visst land?