Lyssnade i går på shaykh Sarsawi (al Azhar) som talade om försäljare som gör närmanden mot sina kvinnliga kunder, i synnerhet dem som säljer underkläder. Detta fenomen känns ju rätt avlägset för den som bor i Sverige och slipper killar, män och gubbar som står och drar i trosor och bh’ar och hojtar efter en att de skulle passa en utmärkt, men i arabvärlden är detta standard.

Shaykhen kommenterade att det är helt på sin plats att ge snuskgubbar en smäll i skallen med toffeln om de har slippriga kommentarer. Tycker att han äger just nu, befriande med någon som inte uppmanar systrarna att vika undan då de blir dåligt behandlade.  Men vore det inte ändå bättre om det fanns systrar som jobbade med att sälja underkläder så man kunde slippa snusket och dessutom få hjälp med storlekar? (den som vill ha en affärsidé i arabvärlden, håll tillgodo)