Jackie Jakubowski ifrågasätter föreningen Ship to Gazas intentioner och tycker att Ship to Gaza borde stanna hemma. Varför? Jo Egypten har ju öppnat gränsen, så Gaza är inte längre isolerat. Ah, vad fint! Men har Israels regerings hållning förändrats och på vilket vis? Och vad ger det för praktisk effekt med lättnaderna från Egyptens sida när unga män som ofta är försörjarna fortfarande inte får passera ”gå”?

Sen, fortsätter Jakubowski,  så finns det ju andra elaka regimer i regionen också som Syrien och Libyen. På vilket sätt det skulle frikoppla Israels regering från ansvar framgår inte riktigt. Låter inte det här lite som på skolgården då någon burit sig illa åt och får kritik och svarar: ”Vaddå, Kalle han gjorde ju fel HAN MED”. Nej, Israels styre har fortsatt ansvar för sin del och efter så många år av krig och belägring  i Gaza så lär Ship to Gazas gåvor inte sitta i vägen.

Det är dock fint att Jakubowski är engagerad i situationen i Libyen och Syrien. Återstår att se om det blir någon verkstad. Jackie, om du startar Ship to Tripoli så lovar jag att stödja föreningen!