Det kunde ju  varit en god nyhet om inte det vore så att Polisen tror att minskningen av anmälningar inte beror på att hatbrotten minskar. DN har gjort en artikel om hatbrott i samband med Pride-festivalen men det största antalet hatbrott är med rasistiska motiv. Jag har personligen blivit utsatt både för hot och ofredanden på stan och trakasserier på jobbet pga. min tro och känner även andra systrar som råkat ut för det. Det är väldigt många som inte upplever att man får att gott bemötande då man anmäler, kanske det till och med leder till repressalier, i synnerhet om det är brott som begås på ens arbetsplats där man i regel vill mörka ner och få det till att det är den utsatta som det är fel på. Annars blir ju alla närvarande liksom medskyldiga. Men i sanning så är hela samhället medskyldiga så länge det godtas att människor mobbas, diskrimineras, får stryk, hånas eller hotas pga. att de är just den de är och de flesta blundar och tiger.

 

För övrigt anser jag att SD är rasister.