Ett uppmärksammat fall i England: fyra unga kvinnor med muslimsk bakgrund var fulla, hoppade på en brittisk kvinna och slog och sparkade henne medan de skrek rasistiska tillmälen. Nu slipper de fängelsestraff eftersom ”muslimer inte är vana vid alkohol”. Jo du läste rätt. Allt som oftast när muslimer har gjort något idiotiskt så sitter alla och väntar på att vi andra muslimer ska ”ta avstånd”. Men nej det tänker inte jag göra. Jag tycker liksom inte jag bär ansvar för vad några fylle-dumma rasister i England har gjort. Men hur tänkte domstolen där egentligen? Att man föds som muslim vaccinerar en inte mot att kunna göra idiotiska saker. Och jo, alla ni naiva. Det finns (sorgligt nog, min anm)  muslimer som har vana vid alkohol och droger. Inte de ortodoxa och djupt troende, men det finns massvis med sekulära människor med muslimsk bakgrund som festar runt, som hänger i kriminella ungdomsgäng osv. Varken bättre eller sämre än andra. Givetvis ska de också straffas som alla andra om de begår brott.

Här i Sverige leder hatbrott till skärpt straff. Jag vet inte om det finns motsvarande i brittisk lag men det är väl självklart att den som slår ner någon och skriker rasistiska förolämpningar ska få ett hårt straff – vare sig våldsverkaren är potatis-skalle, svart-skalle, skinn- skalle eller helt saknar skalle att tänka med (vilket torde vara det troligaste). Klart slut!