I morgon är det dags för Nobel-festligheterna med högtidliga ceremonier och den stora gala-festen. En dag då världen riktar blickar hit, mot vår vackra huvudstad. Men tyvärr finns det andra som konkurrerar om uppmärksamheten på Nobeldagen. Folk som påstår sig vara emot ”svenskfientlighet” men som själva svärtar ner en viktig dag för Sverige och Stockholm med sitt stöveltramp i City. Dessa högerextremister har en tydligt rasistisk agenda. Nu har de knappast tänkt på att deras rasistiska agenda inte bara är en förolämpning mot alla andra 94% svenskar som inte sympatiserar med rasistiska åsikter. Det är även en förolämpning gentemot de hitresta Nobel-gästerna att de ska stå och sprida rasistisk propaganda en dag som borde vara en dag ägnad åt vetenskapen och konsten i stället för nazi-barbari. Finansborgarrådet Sten Nordin uttalar sig i SvD i dag och är inte heller glad åt det konkurrerande spektaklet som visar Sverige och Stockholm från dess allra fulaste sida. Naturligtvis är en rad motaktioner också planerade runt om i City. Själv tror jag att jag stannar hemma för säkerhets skull och hoppas Polisen har resurser för alla dessa spektakel samma dag. Det får gärna bli riktigt dåligt väder också.