Nu är det Jesus Alcala som tycker till:

Ska vi eller ska vi inte motverka sedvänjor som avpersonifierar människor och hindrar oss från att möta varandra som enskilda individer? Öppet. Ansikte mot ansikte.

http://www.dn.se/debatt/ar-burka-i-skolan-viktigare-an-ratten-att-rora-sig-fritt

Jag är personligen inte särskilt positiv till att bära niqab. Det är dock en helt annan sak än att jag skulle lägga mina preferenser och värderingar på andra. Jag tycker det är viktigt att man får bära niqab om man själv vill, även om det inte är en klädsel som gillas av samhället. Även om killar som Jesus Alcala blir störda av att inte kunna titta på alla kvinnors ansikten. Att tvinga unga kvinnor att välja mellan att ta av sig niqaben eller avstå från att utbilda sig, hur främjar det jämlikhet eller jämställdhet? Är man tillräckligt hängiven sin övertygelse om att bära niqab kommer man att välja att stanna hemma, outbildad och beroende av andra. Efter en sådan utveckling har kvinnan inte ens valet att ta av sig ansiktsslöjan och ta en anställning, utan blir fast i beroende, av familjen eller samhället. Eller kanske både – och. Är inte det i själva verket en motorväg till minskad jämställdhet?