Vissa saker förstår inte jag mig på. Brukar vuxna människor i andra länder vråla oartikulerat, läten som ”uuuuuuh” så det hörs i hela kvarteret? Har rest en del men faktiskt aldrig stött på fenomenet på annat håll än i Sverige. Särskilt påtagligt är det ju på helgerna då människor är onyktra. Och det är ju helg i dag,  och jag sitter här och hör någon i grannskapet vråla och klockan är bara åtta på kvällen. Återstår att se hur länge hans stämband håller.
Jag minns då jag jobbade på SFI för många år sen. En person frågade mig på bruten svenska : ”varför dom säger uh-uh-uh på fredag och lördag?” Ja ni, vad skulle jag svara på det? Jag sa faktiskt som det var, att det vet jag inte. Och tio år senare fattar jag fortfarande inte mer. Jag trodde devisen var att en svensk tiger, men kanske den moderna varianten är att en svensk skriker?