Med hjälp av informatörer och poliser som jobbar ”undercover” har muslimer som inte är misstänkta för brott infiltrerats. New York-polisen har byggt databaser med uppgifter om var de bor, jobbar, ber och idrottar.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ny-polisens-infiltration-av-muslimer-far-kritik

Måste säga att jag får verkligen obehags-känslor. Hur lätt skulle det inte vara, med tanke på hur välkomnande muslimer brukar vara mot okända systrar och bröder? Det är kränkande att bli kartlagd av polisen utan att vara misstänkt för brott. Men frågan är om det inte är ännu värre att sånt här förstör systerskapet och brödraskapet, att man riskerar att inte våga lite på varandra eller bjuda in personer man inte känner. Och om man förstör den muslimska sammanhållningen… vem tjänar mest på det? Rätt gissat, islamofober och hatare. Vidare kommentar överflödig. Eftersom jag inte sysslar med anstiftan till brott eller brottslighet på denna sida får dock polisen gärna vara med och läsa och kommentera i bloggen om de så önskar. Både den amerikanska och den svenska. Kan berätta att sidan regelbundet få besök från USA från diverse sök-robotar och vad det intresset beror på kan man ju bara spekulera i.