Under alla år så har jag sett att  männen gillar att citera vers 4:34:

MÄNNEN SKALL ha ansvar för och omsorg om kvinnorna med [den styrka och] de andra företräden som Gud har gett dem, och i egenskap av [kvinnornas] försörjare.

Av någon underlig anledning verkar en hel del ha fått för sig att detta är ett frikort att vara hustyrann snarare än att ta ansvar, hur det nu kommer sig. Tyvärr har jag inte sett överdrivet mycket av vare sig ansvar, omsorg eller försörjning från dessa killar som skriker om mannens rättigheter och kvinnans skyldigheter. Och de gör mig så trött.

Kära bröder! Alla ni som är riktiga män!  Det finns verkligen massor att göra för er som verkligen vill och kan axla rollen som kvinnornas beskyddare. Många systrar får stryk av sina makar, vill  inte kalla dem män, för var är väl mer omanligt än att slå den svagare? Dessa systrar behöver hjälp och stöd för sig och deras barn som växer upp i ett hem där skräck och vanmakt råder. Skynda er att beskydda dem! I vissa länder, t.ex.  Marocko och Libanon får en våldtäktsman lagligen gifta sig med sitt offer och fortsätta våldta henne med lagens goda minne. Detta helt oislamiska och ovärdiga sätt att behandla kvinnor borde väcka ridderligheten hos många män, antar att ni helt enkelt inte vetat om dessa kvinnors belägenhet. Men nu när ni vet, skrid till verket och beskydda dem! Många kvinnor runt om i världen har blivit övergivna av deras makar, är nu ensamma med barnen och behöver försörjning och omsorg. Här finns insha Allah många hasanat att hämta, bröder, så skynda, skynda! I t.ex Pakistan och Iran så händer det att män som fått korgen vid frierier kastar syra i ansiktet på unga kvinnor. Vänta inte, de systrarna behöver er hjälp! Och ni som bor i Sverige, se er omkring så ser ni ensamma utsatta systrar här med, många gånger djupt sårade av en f.d. make. Det finns alla chanser i världen att verkligen ta rollen som kvinnornas beskyddare och välgörare på allvar! Vänta inte, många kvinnor i nöd och vanmakt väntar på undsättning. Låt dem inte vänta förgäves!