Ja vad ska man säga? Ännu en skandal i raden av Vilks-skandaler. Men senaste nytt, att han tänker vara med på en hat-konferens mot muslimer och islam  på det symboliskt viktiga datumet 11 september… det placerar i alla fall om honom på min karta. Förr såg jag honom som en liten kille som skriker kiss och bajs och förväntansfullt tittar sig omkring efter reaktioner. Men deltagande i evenemang av Sions, Stop islamization of nations visar han ju ett kraftfullt ställningstagande där man inte hittar ursäkter längre. Fjantiga rondellhundar i konstens och yttrandefrihetens namn bekommer inte mig så mycket, men deltagande i en ren hat-organisations konferens (och viljan att resa ända till New York för att få vara med om spektaklet) talar sitt tydliga språk. Märkligt med konstnärskollegornas stöd… till vad? Att få uttrycka hat och hets mot muslimer öppet? Synd man inte kan använda yttrandefriheten mer konstruktivt.