Någon mer än jag som tycker att skåp och tjejer i kort kjol är ett aningen långsökt samband? Vad har det med kvinnors frihet att göra att få ”förmånen” att kränga möbler genom att visa benen? Om den saudiska regimen har jag inget gott att säga men vad är det för tramsig kulturimperialism Metro, DN mfl sysslar med då de tar sig rätten att KRÄVA att saudier ska tilltalas av samma reklam som skandinaver?  Saudiarabien har ett flertal riktiga problem, såsom den skandalösa behandlingen av flyktingar och utlänningar som kommer dit som tjänstefolk, tolkningen av islam de sprider till allas förfång och en frapperande dubbelmoral. Så varför haka upp sig på att män och kvinnor i Gulfstaterna i hög mån klär sig traditionellt i fotsida kläder och kanske inte ser någon koppling mellan kort kjol och köpa skåp?

image