Du står med en fot i varje båt. Den äktsvenska tjejen som känner sig valhänt bland främmande seder och bruk. Som blir pussad på kinderna massvis och helst vill skruva på sig. Som entusiastiskt får deklarerat för sig att paradiset ligger framför hennes fötter och rodnar och vill skruva på sig ännu mer. Som känner nyfikenhet men ett uns äckel att äta från samma fat som främlingar , för det hade hon aldrig upplevt. Som sitter tyst bland
babblade människor utan att fatta ett ord, och sen plötsligt vänder någon sig till henne : ”är din man muslim? ”

Som plötsligt bland landsmän känner avsmak för diskussionerna om helgen som gick. Som försöker vara social med arbetskamraterna men AW är bara otänkbart. Som får ett hugg i hjärtat då kollegan kallar muslimer för vildar vid kaffebordet, utan att minnas att hon är ’sån ’ , får en klump i magen men tar inte fajten.  Orkar inte vara motvalls 7/24 . Som diskret lägger sjalen ner runt halsen precis innan farmor öppnar dörren så hon inte ska bli upprörd

Två världar som ska funka, synkas och rulla utan att känna att man har dubbla ansikten.

image