Nyligen ska Storbritanniens prins Harry ha liknat sin tjänstgöring i Afganistan vid ett TV-spel. Skoj med lite pangpang. Detta är inte första gången som västerländska soldater liknar attackerna mot muslimska länder vid TV-spel, jag minns mycket väl att samma sak hände då de intervjuade stridspiloter i Gulfkriget… bomba Bagdad var också som att spela ett spel. Den unge soldaten visade glädje och entusiasm som en pojke som fått ett nytt Playstation.

Vad är det som gör att människorna på marken dehumaniseras så att soldaterna glömmer att de skjuter skarpt mot levande varelser och inte fyrar av en laddning i det nya coola TV-spelet för att nå nästa highscore? Det är en sjuk värld

I SvD får artikeln titel ”talibaner angriper prins Harry”. Vilket också säger en del om en vriden verklighetssyn.