Jonas Hassen Khemiris klockrena och mycket sorgliga inlägg om att växa upp i ett land där man döms för sin hudfärg. Missa för all del inte att läsa hans öppna brev till justitieminister Beatrice Ask angående de ökade ID-kontrollerna av var och varannan person med lite mörkare hårfärger än råttfärgat

Reva är oroväckande och moraliskt förkastlig. Att misstänkliggöra folk i allmänhet pga. deras hud- och hårfärg … utgå ifrån att man måste ha masskontroller om svartingarna  verkligen får vara här…det är att ge tydliga signaler att de som inte är tillräckligt blonda inte accepteras som svenskar. En rasistisk åtgärd. Osmakligt. Inte ens 1900-tal utan snarare 1800-tal. Bravo Khemiri. Hoppas Ask och kompani tar reson. Det känns pinsamt och kväljande att man ska behöva uppmana människor som har mörkt hår och hud att ta med sig pass eller ID vart de än går för att slippa bli insydda. Det enda brottet: fel hudfärg. Skamligt. Måtte det få ett slut snart