image

Islamiska förbundets ordförande blev inte kvar i socialdemokraternas partistyrelse många dagar. Petad på order av Löfven himself skriver Omar Mustafa ”partiledningen menar att man inte kan förena ett partiuppdrag och ett uppdrag i det muslimska civilsamhället. Partiledningens uppfattning är inte bara beklaglig , det är även en skrämmande signal till muslimer och andra troende socialdemokrater” (DN 14april) Orsaken? Anklagad för att främja antisemitism och homofobi, bl. a genom val av talare på förbundets evenemang. Likaså att förbundet inte verkar för svensk jämställdhet i sina stadgar. Det här verkar gå i många repriser. Utan att spekulera i sanningshalten i dessa återkommande anklagelser: Det enda jag kan se är att det är dags att bestämma sig. Vilka värderingar har IFIS och kan man göra avkall på eller omvärdera dem för fler politiska uppdrag? Som troende muslim ser jag personligen att det finns bra möjligheter till politiskt engagemang, utanför både IFIS och (s).