…från islam så botar Jesus dig! Klart hörbart men inte direkt nära mig och ändå kände jag tydligt att någon talade till mig, fast denne inte riktigt vågade vara tydlig med det.  Jag kollade diskret omkring mig, och jodå det stod ju en karl med enormt kors på bröstet en bit ifrån där vi gick. Saken klar. Hade jag inte varit i sällskap med en ickemuslim så kanske jag hade svarat. Något. Men nu låtsades jag att jag inget hör, inget ser. Känslan av obehag var ögonblicklig. Denne någon tränger sig in i min privata sfär för att uppmana mig att lämna min tro. Märk väl, det han sa var inte ’bli kristen ’ utan ’sluta tro på islam. Inte ens en inbjudan till något annat utan bara en verbal spya om att jag inte får tro på vad jag vill. Vad jag skulle botas från är oklart.

Det är precis så här man INTE ska göra då man vill ge en positiv bild av sin tro. Jag har bara en unken känsla av att ha blivit ofredad med mig.

image