Det finns en hel del åsikter om kvinnor och idrottande bland muslimer i länder som Afganistan och Saudiarabien. Kvinnor ska inte idrotta, det är skamligt, kan det låta.

Vem vinner på att kvinnorna generellt är i dålig fysisk form?  Möjligen gubbarna som publicerar propagandahäften med solnedgångar där de beskriver sitt skruvade kvinnoideal där en riktig dam är svag, orkeslös och beroende. För det är ju inte enbart elitidrott som ses som fy skam utan i samma länder kan det vara ett problem att ta en promenad eller cykla. En kvinna som mår bra psykiskt och fysiskt kan man inte förtrycka. Och ja visst är detta en konspirationsteori men tragiskt nog allt annat än ogrundad

Arg och ledsen blir man när man tänker på att Profeten sprang ikapp med sin fru och gick med henne och tittade på sportlekar men idag ska gubbar som självutnämnt sig till islams språkrör hålla kvinnor passiva och absolut inte motionera. På den tiden skulle alla lära sig ridning, bågskytte och simning. Nu får kvinnor inte cykla och knappt gå ut. Vi ska inte låta det ske i islams namn, gott folk.

image