Bilden på 18-åriga afghanska Aisha som fått öron och näsa avskurna berör och upprör. Men vad menar Time med sitt påstående ”what happens if we leave Afghanistan”? Uppenbarligen har ju brott mot kvinnor fortgått trots Onkel Sams mångåriga inblandning! De har inte lyckats skydda Aisha och sannolikt är mörkertalen på misshandlade, stympade och mördade kvinnor stort. Och mer därtill – har de glömt att det faktiskt var USA som en gång stödde talibanerna med pengar och vapen för att de skulle jaga ut ryssen? Så vem är egentligen skyldig till Aishas öde? Utan stöd från USA kanske aldrig talibanregimen skulle ha kunnat få fäste, för afghanerna var en gång relativt moderna och välutbildade, i alla fall i storstäderna. Så, trots USA:s långvariga närvaro så begås många brott mot mänskliga rättigheter. Jag tror inte en sekund att de är och har varit där för att idka välgörenhet utan av strategiska och ekonomiska skäl. Och Aisha och hennes medsystrar struntar man blankt i, när det inte ger någon propagandapoäng.