Det iranska fotbollslandslaget fick inte spela sin match häromdagen. Deras dräkt accepterades inte – de var för påklädda. Varför är det acceptabelt  att vara nästan naken då man tävlar i olika sportsammanhang men inte att ha en mer täckande dräkt? I DN definieras ”slöjtvånget” som problemet. Jag anser i och för sig inte att staten ska bestämma vare sig att man ska bära slöja eller låta bli. Men om man nu tycker så förtvivlat illa om slöjor, är det inte ännu värre att förbjuda de kvinnor som enligt lag måste bära den att få utöva sin sport? Tycker man att det är förtryck att tvingas bära slöja, är det en förbättring att stänga dessa kvinnor utanför gemenskapen? För vem skull ska man tvinga muslimska kvinnor med slöja att sluta idrotta på elitnivå? DET stinker kvinnoförtryck. Dessutom är det trist att DN:s rubriksättare är snabb att utnämna slöjan i stället för den taskiga attityden som problemet, för jag lovar att huvudbonaden inte påverkar förmågan att sparka boll.